Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

PÉCSIPROGRAM.HU

hu
Archív
PÉCSIPROGRAM.HU | Kossuth tér

Városi ünnepség és koszorúzás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján

Jegytípusok

Kérjük, koszorúzási szándékát a koszoruzas@zsn.hu email címen, március 13. vasárnap 18:00 óráig jelezze!

Archív

Városi ünnepség és koszorúzás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján

Jegyinfó

Ünnepi műsor

48-as tér


15.30   Gyülekezés a Petőfi-szobornál
15.45   Elhangzik Vörösmarty Mihály: Országháza című verse, majd indulás a lovasokkal, huszárokkal a Rákóczi úton a Kossuth térre

Kossuth tér16.00   Himnusz
Sziniminisz Színjátszó Társulat előadása
Péterffy Attila polgármester beszéde
Koszorúzás a Kossuth-szobornál
Szózat17.00   Cimbaliband koncert

A Fonogram-díjas Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband "boszorkány konyhájában" a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors "riffjeivel" változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom  rock’n’roll, mellyel már az egész világot bejárták, Japántól Dubaig, Skandináviától Afrikáig! Cimbaliék mesterien gyúrják össze autentikus népzenei gyűjtéseiket és életigenlő szerzeményeiket, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai "bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi."

Cimbaliband tagjai:

Unger Balázs - cimbalom, ének
Varga Kornél- gitár, ének
Solymosi Máté - hegedű
Tóth Gergely - nagybőgő
Babos Lőrinc - dobok, ének18.30   Balkán Fanatik koncert

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek

    Támogatók